Slik setter du opp Searchanise i nettbutikken din

Searchanise er en søketjeneste i skyen som enkelt kan integreres med din Merchium nettbutikk. Med denne tjenesten får du raske og relevante søk i nettbutikken din, uten å bruke ressurser fra serveren din, da motoren til Searchanise er lagret i skyen.
Searchanise er tilgjengelig både som en gratistjeneste og en Pro-versjon som koster fra $9 per måned. (ca. 50 NOK).
Du kan også automatisk eksportere hele din produktkatalog til nettjenester som: Google Shopping, eBay og Shopzilla. Denne funksjonen er også tilgjengelig i gratisversjonen.

Slik seter du opp Searchanise i nettbutikken din


Kundene dine kan også se sin søkehistorie rett i søkefeltet. En diskre påminnelse kan være det som skal til for at kunden gjennomfører et kjøp.
Med tjenesten følger også et adminpanel hvor du kan sette opp søkefeltet akkurat slik du ønsker, med farger og innhold som matcher designet til din Merchium nettbutikk.
Har du allerede en Merchium nettbutikk, så er Searchanise enkelt tilgjengelig for installering i Tileggs-menyen din. Det tar bare ett klikk å installere den. Les mer om tjenesten her:

Slik setter du opp Searchanise i nettbutikken din:

Les guiden her:

 

Velg riktig nettbutikkløsning

Når du setter opp en ny nettbutikk, er kreativt webdesign rett og slett ikke nok – du trenger en unik programvare for å styrke ditt nettsted med rik e-handel-funksjonalitet – for å kunne gjøre det mulig å vise og lagre produkter, administrere butikkforsiden, kontrollere inventar, registrere kunder, motta betalinger, kontrollere leveranser osv. Alle disse oppgavene kan løses med en god nettbutikkløsning og Merchium kan tilby deg det beste verktøyet som møter alle disse kravene.

Vi tilbyr en alt-i-en nettbutikkplattform designet for å møte selv de mest spesifikke og kompliserte kunders behov. Vi forstår at målet ikke bare å lansere et nettbutikk-prosjekt, men også å skape en lønnsomt bedrift som er i stand til å tåle en ganske tøff global konkurranse.

Velg riktig nettbutikkløsning

Det er mange fordeler med å benytte en nettbutikkløsning som Merchium. Vår kraftige, alt-inkludert nettbutikk plattform kan være det mest bevisste valg for både nystartede bedrifter som bygger sine prosjekter fra bunnen av, og for de som allerede har egne websider, men må legge til e-handel funksjonalitet til dem. Uten spesifikk programmering og designferdigheter kan du bygge en omfattende nettbutikkløsning tilpasset nesten alle størrelser. Mechium gjør det også mulig å opprette og håndtere ubegrenset ekstra nettbutikker via ett enkel administrasjonspanel og dermed unngå å bruke en formue på å kjøpe flere lisenser.

Basert på ledende åpen kildekode-teknologi, slik som PHP, MySQL, Smarty og mange andre, er vår løsning fullpakket med de nyeste og kraftigste verktøy og funksjoner, for å sikre en positiv nettbutikk opplevelse. Merchium driftede nettbutikker er både lette å håndtere og kontrollere for administratorer og attraktive og praktiske for kundene.

For å starte din nye nettbutikk må du ta ett enkelt steg: Register deg for en våre pakker, og du er klar. Du får umiddelbart tilgang, og kan starte å legge inn produktene i butikken din. Trenger du litt hjelp med å sette opp innstillingene i adminpanelt, så ta kontakt med oss. Vi fikser det for deg – helt gratis.

Fortsatt oppsving for mobil netthandel i norden

For to år siden slo mobil netthandel gjennom for alvor. Siden har utviklingen bare fortsatt rett oppover på alle de nordiske markeder. I Sverige har utviklingen kommet lengst, der 42 prosent av de som har kjøpt noe på nettet har handlet via mobil eller nettbrett. I Norge er mobile netthandel nesten doblet på tre år, og trenden fortsetter oppover. Den har imidlertid bremset noe, som delvis kan skyldes at de smidige mobile betalingsløsningene enda ikke er på plass på det norske markedet, samt at butikkene ikke har mobil-tilpasset nettsidene i tilstrekkelig grad. Vi kan forvente at Googles initiativ med å premiere mobiltilpassede nettsider kommer til å motivere nettbutikkene i tiden fremover. Det er tydelig at de mobile enhetene har forandret forutsetningene for detaljhandelen.

5,2 millioner nye mobile kjøp i Norden

Estimert antall kjøp med smarttelefon og/eller nettbrett:

Fortsatt oppover for mobil netthandel i norden

Netthandel på mobil øker uansett hvordan man måler den. Når det gjelder antall mobile kjøp er økningen på ca 1,5 millioner kjøp i Norge, fra 17,2 til 18,7 millioner. Sammenlagt er det blitt gjennomført ca 5,2 millioner flere mobile kjøp i Norden sammenlignet med i fjor.

570 000 nye mobilkunder

Estimert antall nye kunder som handler via smarttelefon eller nettbrett:

Netthandel - nye forbrukere via smarttelefon eller nettbrett

Det er ikke bare antall mobilkjøp som øker, det nordiske mobilhandelsmarkedet har også fått 570 000 nye kunder i løpet av året. Flest mobilkunder har det danske markedet fått, der markedet har økt med 14 prosent (213 000 forbrukere). I Norge har markedet vokst med 150 000 nye mobilkunder.

Onlinebetaling i Norge

Norge fortsetter å avvike mest med sin sterke støtte for e-wallettjenester som PayPal. 16 prosent av alle onlinekunder foretrekker å betale med slike tjenester, hvilket er flere enn de som foretrekker fakturabetaling eller direktebetaling via nettbank. Kort er også i år det vanligste valget, men står ikke får mere enn drøyt halvparten av kundene. Også blant de norske mobilkundene er e-wallettjenestene populære (19%). Det er likevel en tydelig nedgang fra fjoråret (24%).

KILDER: DIBS – Norsk e-handel 2015, NettXpress

Nettbutikkhandel og betaling i Norden

Nettbutikk kunder i Norge, Sverige og Danmark er enige om det meste, men er likevel forskjellige når det kommer til hvordan de vil betale på nett.

nettbutikkhandel norden

Nettbutikkhandel i de nordiske landene følger stort sett samme mønster. Forbruket på nett øker omtrent i samme takt i alle tre land, og andelen mobile brukere er omtrent doblet de siste tre årene. I Norden har antall mobile kunder økt med 570 000 det siste året, og antall transaksjoner har økt med 5,2 mill. Men det finnes også mange ulikheter. Den tydeligste er hvordan vi vil betale. Betaling med kort er både vanligst og mest populært i alle tre landene. I Sverige står direkte betaling via nettbank og faktura for ca 25 prosent hver av kjøpene, mens i Norge står direkte betaling via nettbank, faktura og e-wallettjenester for ca halvparten av markedet. I Danmark er kortbetaling totalt dominerende, 95 prosent av kundene har brukt kort, 86 prosent av mobilkundene. Norge stikker seg også ut på den andre siden med en høyere andel kunder som foretrekker å betale med e-wallettjenester som PayPal. Det finnes historiske og strukturelle årsaker til at forbrukere i de forskjellige landene foretrekker en betalingsmåte framfor en annen. Ofte har det å gjøre med lovgivning og infrastruktur. En årsak til kortbetalingens sterke posisjon i Danmark er det nasjonale betalingskortet Dankort. Kortinnløserne har ikke lov til å tjene penger på Dankortet, noe som har gjort det enkelt for mange butikker å kun akseptere Dankort. Når kundene har blitt vant me dette tar de med seg den samme betalingsvanen på nettet.

Det er også viktig å nevne at kortbetaling på nettet er smidigere i Danmark, der mobilbetalinger ikke trenger å verifiseres med sikkerhetssystemet 3D Secure. Det gjør også at danske kunder er mindre opptatt av å kreve nye systemer for lagring av kortdata enn naboene i Norge og Sverige. På tross av disse ulikhetene ser altså utviklingen omtrent lik ut i de tre landene. Flere handler mobilt. Og trenden peker i samme retning. 77 prosent av mobilkundene i Sverige sier de har handlet minst like mye i år som tidligere, mot 80 prosent i Danmark og 76 prosent i Norge. Ingenting tyder på at utviklingen er i ferd med å stoppe opp.

KILDE: Norsk e-handel 2015 fra DIBS

Bruk mobilvennlige maler i nettbutikken din

Google har oppdatert sine algoritmer for mobile enheter. Disse favoriserer mobilvennlige nettsider når en bruker søker med en smarttelefon. Nettbutikker som ikke er mobilvennlige vil derfor få problemer med å komme høyt ved søk hos Google.

Bruk mobilvennlige maler i nettbutikken din

Hvorfor mobilvennlige sider er viktig

Den vanligste måten å gjøre nettbutikken din mobilvennlig er ved bruk av responsiv design. På en side med responsiv design, vil menyer, knapper, bilder og bildetekster alltid matche skjermen til den mobile enheten som brukes. Hvis nettbutikken ikke er responsiv, vil en bruker med smarttelefonen bruke mye ekstra tid på å klype og zoome for å lese innholdet. Resultatet er ofte at brukeren vil forlate nettbutikken uten å kjøpe noe.

De innebygde responsive malene gjør at din nettbutikkløsning med Merchium ser bra ut på hvilken som helst bærbar enhet. De innebygde malene som følger med i nettbutikkløsningen vi tilbyr er alle responsive. Designendringene som du gjør via den visulle redigereren sørger også for at malene alltid forblir responsive.

Ved å benytte de responsive malene vil Google registrere nettbutikken din som mobilvennlig og rangeren den høyere for kunder som søker via en smarttelefoner.

Mobil nettbutikk med Twigmo

Responsive maler bruker de samme stilene og skriptene på alle enhetene. Takket være denne allsidigheten, er responsive maler praktisk å bruke på alle enheter.
Men det er også en bakdel: Å åpne nettbutikksiden fra en smarttelefon bruker nesten like mye båndbredde som å åpne siden fra en stasjonær datamaskin. Det er ikke et nødvendigvis et problem med mindre kunden bruker en treg internett-tilkobling.
Løsningen er Twigmo – som er designet spesielt for mobile enheter. Den bruker mindre båndbredde enn vanlige responsive maler og bruker mesteparten av det bare ved det første besøket. Etter det første besøket, oppdateres sidene ved hjelp av moderne AJAX-teknologi. Nettbutikken din laster dermed raskere enn ved bruk av responsive maler.

Twigmo tilbyr sine egne maler som fungerer uavhengig av de innebygde responsive malene. Det betyr at du kan bruke en mal for stasjonære datamaskiner og en annen Twigmo-mal for smarttelefoner samtidig. Med Merchium har du mulighet til å velge om du vil bruke responsive maler eller Twigmo.

Flytt din gamle nettbutikk til Merchium

Merchium er en funksjonsrik nettbutikkløsning som gjør det enkelt og drifte sin egen nettbutikk.

Flytt din gamle nettbutikk til Merchium

Flytt til Merchium – Har du allerede en nettbutikk, men ønsker å flytte over til en bedre og mer moderne nettbutikkløsning – som Merchium? Det er ikke så vanskelig å overføre en nettbutikk fra et system til et annet, som man kanskje skulle tro. Det finnes mange gode online verktøy, som hjelper deg å flytte din eksisterende nettbutikk over til Merchium. Den vi liker best er Cart2Cart, som har mulighet til å overføre data fra: Cubecart, Interspire, Magento, Opencart, osCommerce, Zen Cart og mange flere til Merchium. Du kan se den komplette listen på denne siden.  Du kan valge om du skal overføre: Produkter, produktbilder, kunder, ordre, kategorier, ordrestatuser med mer.
Her kan du også se en video som viser hvordan tjenesten til Cart2Cart fungerer.

Prisen på tjenesten og hvor lang tid det tar å overføre dine data er avhengig av hvor stor din nåværende nettbutikk er, men de fleste vil ha overført alt av data fra en gammel nettbutikkløsning til Merchium i løpet av en time. Du kan også gjøre en gratis demo overføring for å teste at alt blir overført riktig.
Hvis du ønsker kan du også la Cart2Cart gjøre hele jobben for deg – de gjør det til veldig hyggelige priser. Les mer om tjenesten her: