KOM I GANG:

Kan jeg teste nettbutikken før jeg betaler?

Ja. Du kan helt gratis og uforpliktende opprette en testbutikk som virker i 15 dager. Klikk på knappen øverst til høyre for å opprette en testbutikk.

 

Hvordan installerer jeg nettbutikken?

Merchium er nettbasert, og leveres ferdig installert. Nettbutikken fungerer på alle operativsystemer (inkludert Windows og MacOS)! Merchium er satt opp slik at du ikke trenger å tenke på installering, oppgradering eller vedlikehold av programvare eller servere.

 

Hvorfor har dere priser i dollar?

Merchium er et internasjonalt firma med kunder i mange land. Vi har levert over 30 000 nettbutikker over hele verden, og prisene vises i dollar for at de skal være like i alle land. Om du har en løpende avtale trekkes du i norske kroner, men prisen kan variere noe fra måned til måned avhengig av dollarkursen.

 

Mister jeg endringene jeg gjør i gratisperioden?

Nei. Du kan teste ut nettbutikkløsningen gratis i 15 dager, når tiden utløper vil du motta en e-post med spørsmål om du vil fortsettte med nettbutikkløsningen. Du registrer deg i tilfelle for en av pakkene våre, og kan fortsette å bruke nettbutikken så lenge du vil. Arbeid/produkter du har lagt til i testperioden vil fortsatt være der.

 

Kan jeg bytte til Merchium fra en annen nettbutikk?

Ikke noe problem. Vi har et samarbeid med Cart2Cart, som importerer alle produktene inn i din nye nettbutikk. Det betyr at du ikke trenger å gjøre samme jobben om igjen med å skrive nye produkttitler, priser, beskrivelser, legge inn bilder osv. Vi kan også importere alle kunder og tidligere ordre, dersom du ønsker det.

 

Leveres Merchium på norsk?

Ja. Når du har opprettet en testbutikk, kan du via adminpanelet enkelt aktivere norsk språk. Det er også enkelt å sette opp andre innstillinger for Norge. Vi har laget en rask guide som forklarer om dette.

 

Trenger jeg webhotell?

Du trenger ikke webhotell – nettbutikken din blir driftet i nettskyen.

 

Trenger jeg domenavn?

Ja, men ikke med en gang. I testperioden kan du bruke domenenavnet du får tildelt av Merchium. Når du går live bør du ha et unikt domenenavn med muligheter for DNS-administrasjon. Har du ikke domenenavn, kan du registrere et hos ProISP.

 

Er det noen oppstartsavgift?

Nei. Du betaler kun den faste månedsprisen. Det koster ingenting å etablere nettbutikken.

 

Hvor lang tid tar det å opprette en nettbutikk?

Du registrerer en gratis 15 dagers prøveperiode, og kan starte å jobbe med nettbutikken i løpet av noen sekunder.

 

Har dere opplæring eller guider?

Du finner masse tips og nyttig informasjon i vår Supportportal. Her kan du lese om alle innstillingene i nettbutikken.

 

Tar dere transaksjonsgebyrer?

Nei, vi liker ikke transaksjonsgebyrer. Du jobbet hardt for din fortjeneste – du bør få beholde den.

 

Er prisene inkludert moms?

Betalingen skjer fra utlandet, så vi vil ikke belaste dere for merverdiavgift. Næringsdrivende skal i stedet selv beregne og betale avgiften på lik linje med andre kjøp av programvare. Rapportering skjer i den vanlige omsetningsoppgaven.

 

 

DESIGN DIN NETTBUTIKK:

Kan jeg designe utseende på nettbutikken selv?

Ja. Det er flere ferdige maler inkludert i løsningen, og alle disse kan tilpasses enkelt fra adminpanelet. Der har vi to nyttige designverktøy: En malredigerer hvor du med noen klikk kan endre farger, bakgrunner, fonter, knapper o.s.v. Vi har også en Blokkredigerer hvor du med dra-og-slipp kan flytte rundt på de ulike elementene på sidene dine. Ingen koding nødvendig.

 

Hva mener dere med Responsiv Design?

Responsiv design gjør at en nettside vises optimalt på alle enheter, uavhengig av skjermstørrelse. Responsiv design gir dermed kundene dine en forbedret brukeropplevelse, noe som igjen fører til økt salg.

 

Hva er forskjellen på responsiv design og en mobil app?

Med responsiv design er nettbutikken konfigurert til å tilpasse seg brukerens skjermstørrelse, mens i en app som Twigmo vises layouten kun for mobile enheter. Begge gir en brukervennlig visning av produktene, kategoriene og utsjekkingen. Med Merchium kan du velge om du vil bruke responsiv design eller mobilappen Twigmo.

 

 

LEGG INN PRODUKTER:

Kan man importere en produktkatalog fra Excel?

Ja. Du kan importere produktkatalogen din fra en csv-fil til Merchium. Du kan også importere inn kunder, ordrer o.s.v. fra csv-filer.

 

Kan dere sette opp hele nettbutikken?

Klart vi kan. Vi kan sette opp design og maler, slik som du ønsker. Vi kan også importere inn alle produktene du ønsker i nettbutikken. Dersom du bruker en annen nettbutikk i dag kan vi også importere inn gamle ordre og kunder til din nye nettbutikk. kontakt oss for et pristilbud.

 

 

FRAKT OG LEVERANSER:

Hvordan setter jeg opp frakt?

Du kan velge om du vil beregne frakt ut fra tre kriterier: Varens vekt, antall produkter solgt eller varens pris. Det er enkelt å sette opp frakt i adminmenyen og den kan skreddersys helt etter dine ønsker.

 

Kan jeg tilby gratis frakt?

Klart du kan. Du kan enten deaktivere frakt fullstendig eller du kan huke av i en boks på utvalgte produkter du ønsker gratis frakt på.

 

 

MOTTA BETALINGER:

Kan jeg ta betalt med kredittkort?

Ja. Det finnes flere alternative kredittkortløsninger som kan knyttes til nettbutikken. F.eks. PayPal eller DIBS. En kredittkortløsning fra Paypal har ingen etableringskostnad, eller faste utgifter – du betaler kun en prosentavgift av salget ditt. En avtale med DIBS vil normalt ha en etableringspris samt en fast månedlig avgift på ca 300 kr. Om omsetningen din forventes å være over 20 000 kr. per måned vil det lønne seg å benytte DIBS framfor PayPal.

 

Er det andre måter å ta betalt på?

I tillegg til betaling via betalingskort, er det også enkelt å sette opp betaling på andre måter. Du kan f.eks. velge å ta betalt via: Postoppkrav, bankinnskudd, hent i butikk m.m.

 

 

DIN KONTO:

Hvor mye koster Merchium?

Vi har pakker i flere ulike prisstørrelser. Alt fra vår rimeligste løsning som er gratis til vår Premium pakke som koster $128 per måned. Sjekk pakkene vi tilbyr på denne siden:

 

Hvordan betaler jeg for nettbutikken?

Når du registrerer deg for en av våre nettbutikkpakker så trenger du et kredittkort av typen Visa eller Mastercard. Etter første betaling vil det bli trukket det samme beløpet fra ditt betalingskort hver måned. Husk at du kan si opp avtalen når du vil. Vi har ingen bindingsperiode.

 

Kan jeg endre min pakke senere?

Ja. Du kan oppgradere eller nedgradere din pakke når som helst. Dette gjør du enkelt fra ditt adminpanel. Du vil også automatisk bli oppgradert om du passerer grensen for inntekt eller antall produkter.

 

 

SUPPORT:

Tilbyr dere support?

Med Merchium har du alltid mulighet for support dersom det er noe du lurer på. Alle betalende kunder har en knapp i sitt adminpanel, hvor man kan kontakte HelpDesken. De svarer raskt, og hjelper deg med alt du måtte lure på av tekniske spørsmål. Vi har også en Supportportal hvor du vil finne svar på mye av det du lurer på

 

Er support gratis?

Ja, vi har fri support på alle våre betalte pakker, også i din gratis 15-dagers testperiode.